Provsvar

· 1 min read
Provsvar

I maj besökte jag Funmed för att få ett helhetsgrepp om min framtida hälsa. Jag gick igenom hela min historia från förlossning och framåt år för år. Och en grundlig genomgång av livsstil med kost, motion, sömn, relationer, stress, osv. Jag tog en lång rad medicinska prover för att få en helhetsbild om läget, baserat på modern vetenskap.

Urinprov i flera rör. Avföringsprov i flera rör under flera dagar. En lång rad utandningsprov . Och så en massa blodprov.

Idag fick jag provsvaren från hundratals tester om näringsstatus, infektioner och allergier. Dags att anpassa näringsintag.

Så jag är tydligen lite allergisk mot komjölk, men inte mot komjölksprodukter med löpe eller surmölksprodukter av komjölk. Och inte heller produkter på fårmjölk eller getmjölk.

Över lag verkar jag blivit överkänslig mot många saker jag ätit i större mängder. Jag har tydligen blivit överkänslig mot havre. Antagligen för att jag ätit väldigt mycket av det via Huel. Så mer känslig mot havre än mot andra sädesslag. Men enligt rapporten ska jag typ undvika alla sädesslag. Så det blir också en utmaning.

För vitamintesterna använde de Genova Diagnostics NutrEval FMV amino acids.

Ska ta itu med SIBO så snart jag hunnit orientera mig i det också. Det är nästa steg i behandlingen. Förutom kosttillskotten och alla matrekommendationer. ... och fortsatt motion.

Så nytt experiemnt. ... Var just och handlade fläskkarré. (Var ju tydligen lindrigt allergism mot nötkött.) Så efter många år med lakto-ovo-vegetarisk kost blir det dags att börja ätka kött igen.

[[https://www.facebook.com/aigan/posts/10156441758232393]]

Written by Jonas Liljegren
Building modern web components on reactive state semantic graphs. Passionate about exploring unconventional methods in technology development to shape a better future.
π