Panikångest

· 2 min read
Panikångest

Aj, jag har tryck över bröstet. Vad ska jag göra?

Det första man gör är att posta på Facebook va? ...

Idag vaknade jag av att jag inte hade cirkulation i vänster arm. Och det har hänt tidigare. Men nu spred det sig över hela vänster kropp och med tryck över bröstet och jag blev ganska orolig och undrade om jag alls skulle hinna ringa ambulans och ifall jag skulle göra det eller inte.

För så här långt har det inte gått förut och det fortsatte bli värre efter jag gått upp. Så jag googlade på telefonen, började ringa 1177 och hörde inget så jag antog att det var min Android Lollipop som strulade igen, så jag startade om telefonen. Undrade om jag skulle vara vid livet när den väl startat igen. Väntade på att aktivera simkort. ... Ringde 1177 igen och de börjar med att hänvisa till 112 för akuta ärenden... Så jag ringde 112 och pratade med dem en stund. ... Sen kändes det som det blev lite bättre men undrar om jag är på väg att utveckla något värre... kommer jag vakna död nästa gång? ... Så jag ringde 1177 igen och pratade med henne och hade lång diskussion om tryck över bröstet som jag fortfarande har... 😕

Antagligen är det en effekt av att jag sitter stilla vid datorn för mycket och behöver röra på mig mer och antagligen massage också.

Men det är inte kul att undra hur många sekunder jag har kvar att leva.

Jag har stretchat lite nu och det är bättre nu och antagligen har det med blodcirkulationen att göra och att jag har för stillasittande jobb och behöver röra på mig mera... Och de sa väl samma på sjukvårdsupplysningen också.

Men jag vet inte. Är ju rädd för att det är på väg att hända något och att det kanske är risk att det blir något om ett par år eller så.

Kl 10 samma dag; EKG och blodprov på Mölndals Sjukhus.

Min gissning: Stel i kroppen för att jag inte rört på mig. Antagligen i kombination med sur uppstötning från magen eller liknade som gav känsla i bröstet samtidigt + oron av att jag trodde det var cirkulationsproblem. Märkte efteråt att jag haft diarré också. Så det är min gissning. Var ju på kalas i helgen.

[[https://www.facebook.com/aigan/posts/10152719800472393]]

Written by Jonas Liljegren
Exploring unconventional methods in technology development to shape a better future.
π