App för motion


2 min read
App för motion

Jag letar efter en app för fysisk träning. Jag använder redan Google Fit för att hålla reda på hur mycket jag promenerar och springer. Den räknar tid, steg, sträcka och kalorier, utan att jag behöver göra mer än att ha med mig telefonen. Och jag använder Ingress för att hålla mig motiverad att göra dessa promenader.

Nu vill jag komplettera med något som jag kan göra i hemmet utan redskap, så som situps, etc. Och jag skulle önska att det är en app med gamification som gör det enkelt att komma igång och fortsätta. Dvs att jag kan börja med 1 situp, och bli belönad för det. Och nästa vecka långsamt öka till kanske 2 situps, och levla upp och bli belönad för det.

Mitt mål är att "träna" 1-2 gånger i veckan med vad som behövs för att behålla hälsa och öka välmående. Antingen genom att fortsätta i hemmet eller långt senare levla upp till löpning och gym-pass.

Så jag behöver något som visar mitt veckomål. Inte dags-mål eller mål per tillfälle. Det ska vara per vecka eller något i den skalan, så att jag kan göra annat vissa dagar, bara jag tar mig tid att göra detta 1 till ett par gånger i veckan. Och ska visa var jag ligger i förhållande till mål, och göra det till en slags progression, så som många andra mobil-spel är så bra på att göra.

Och jag behöver något som låter mig börja på noll och avancera därifrån. Inte något där jag själv ska välja nivå eller aktivitet. Det får gärna funka som andra spel, där jag får ett par olika uppdrag att välja på och att de ger poäng och låser upp nästa nivå, osv.

Workout Trainer by Skimble verkar ha ungefär det jag letar efter, förutom att lägsta startnivå är mycket mycket mer än vad jag skulle vilja starta med, och den ger för mycket valmöjligheter och verkar inte ha den där enkla gradvisa starten som du hittar i början på många av de bästa spelen, som guidar dig steg för steg genom grunderna, väldigt enkelt och belönar varje steg.

Det bästa jag hittat hittills är "7 Minute Superhero Workout". Men dess tracking-funktion verkar vara så dålig att programmet blir helt oanvändbart.

Nu har jag börjat använda www.workrave.org för att inte sitta still för mycket.


Para::Frame
Previous article

Para::Frame

Saker tar tid och jag vill låta det ta sin tid. Samtidigt funderar jag på om jag kommer stanna här och det inte blir så

AR magi
Next article

AR magi

Jag hade en intressant dröm härom natten. Jag använde Förstärkt verklighet med linser eller liknande som jag kunde styra med mina händer. Jag insåg att


Related Articles

Re-botad
5 min read
SIBO-kur
2 min read
Rhonda Patrick
1 min read
α-Ketoglutaric Acid
3 min read
Provsvar
1 min read
Smörkaffe och fasta
8 min read

GO TOP

π