α-Ketoglutaric Acid

· 3 min read
α-Ketoglutaric Acid

Flera ovanliga värden här. Detta är bara en sida ur en lång lång heltäckande analys. Jag har också fått flera rekommendationer och jobbar mig igenom det, inklusive nya matvanor. Men vill klura ut vad jag kan göra här för att exempelvis höja α-Ketoglutaric Acid.

Så boxarna med grönt, gult, rött är riktlinjer för vad som är normal avärden. Mina siffror bör ligga i det gröna. Och för α-Ketoglutaric acid så ser ni att den ligger i det röda. (<dl) står för "less than detection limit" vilket låter ganska allvarligt. Jag minns det för att läkaren pekade ut detta när vi gick igenom rapporten.

Det framgår nog också från bilden att jag kört mitt smörkaffe ganska regelbundet. Höga fettvärden och låga kolhydratvärden. Verkar inte som att det är huvudorsaken till det andra, men osäker. Senaste tiden har jag börjat äta djurproteiner och minskat lite på smör och kokosolja. Speciellt då jag tydligen även ska undvika komjölk. Men känns fortfarande inte som jag har allt jag behöver. --- Är iofs långt ifrån klar med behandlingen så jag kanske bara är otålig.

Enligt wikipedia kan jag få α-Ketoglutarate från isocitrate eller glutamate eller Galacturonic acid. Det är för den senare som probiotics kommer in.Kanske skulle ta och äta mer citroner då, för att öka isocitrate. Men behöver Aconitase för det också. ... Kan inte tolka exakt vad som händer där nu. Men ser ut som kanske lite mer järn och lite mindre fetter. ...

Rapporten pekar på behov av probiotics och det verkar som att det är nyckel för produktionen av α-Ketoglutaric Acid. ... Men jag skulle börja med SIBO-delen. Kanske skulle pröva supplementera under tiden, eller om det är något annat jag kan göra under tiden.

Angående att förhålla sig skeptisk

Jag har spenderat många år och många besök till sjukhus och vårdcentraler och de har ju sagt rakt ut att "vi kan inte hjälpa dig". Och jag hade ju gjort allt de bett om väldigt noggrant.

Jag är fullt medveten om att det är komplext, att det finns vinstintressen och att folk gärna övertolkar saker. Jag tog en bild från en lång rapport, bland annat för att den såg cool ut. Men bara för att den är snyggt presenterad betyder det inte att den är extra användbar. Och jag är väl medveten om att det kan vara brister i mättekniken och att det är stor chans att just den sak jag skrev om här kanske är oviktig eller är felaktigt mätt.

Men jag har prövat många olika saker och just nu ville jag se på just den pusselbiten och ifall det kan ge resultat. Så för det behöver jag tänka att OM det är så som det presenteras, vad skulle det innebära för mig. ... det är inte rätt läge i att tänka att jag valde fel test till att börja med.

Så jag har ägnat många många år åt att hitta rätt läkare för att göra dessa tester, för att få hjälp både med att välja ut vilka tester som ska göras, hur de ska göras, i vilken ordning, och sen att tolka resultaten och komma med rekommendationer för uppföljning.

Och jag har skrivit väldigt lite i allt jag gjort och prövat på vägen för att jag ägnar väldigt mycket studier och ÅRATAL av utvärdering för att se vad för effekter har på lång sikt.Det finns så extremt mycket pseudovetenskap inom hälso-branchen. Och väldigt mycket övertro på många kosttillskott och tester och behandlingar. Och det har jag inte bara sagt till mina newagevänner och arbetskollegor. Det sa jag även rakt ut till Funmed. "Är ni köpta av Thorn?" Och flera andra saker.

Jag ser ju tydligt att de är i LCHF-falangen. Så det kanske inte var rätt ställe att gå till om man vill vara vegeterian. Men jag har läst på ganska ordentligt på "båda sidor" och jag är ganska väl införstådd i vad de gör. Och även att de har bias och brister och blindfläckar. Men att det var det bästa alternativet och jag skulle hinna dö av hög ålder om jag skulle fortsätta gå genom livet år för år och inte göra val. Det var ju så jag började den här serien av bloggposter. Det var mitt förord till hela den här historien.

Vad Funmed ville göra med testerna var att pussla ihop flera olika källor för att reda ut tarmhälsa för att se vilka ämnen kroppen får och vad som kan göras för att du inte ska behöva äta kosttillskott. Därför det gjordes en massa avföringstester och andningstester. Och sen en massa urinprov och blodprov. Och det ovanpå mängder med enkäter och intervjuer och annat.

Det skulle vara intressant att veta hur fluktuerande de specifika värdena är över dygnet, mellan måltider och för olika sorters mat etc, och hur mycket som är effekt av en längre tids uttömning av reserver.

Detta var som sagt, igen, ett av många olika tester. Och fick göra om just urinproverna en gång. Och de var ett antal olika provrör med olika ämnen för att analysera olika saker. Och det var också instruktioner på vad man ska ha ätit dagarna och veckorna innan och även när på dygnet man skulle ta det och hur länge man skulle ha fastat innan. Så det är många faktorer att tänka på för att få fram användbar information.

[[https://www.facebook.com/aigan/posts/10156501189587393]]

Written by Jonas Liljegren
Exploring unconventional methods in technology development to shape a better future.
π