Firefoxfrustrationer

· 1 min read
Firefoxfrustrationer

Arg för Mozillas långa kampanj att få alla att byta från Firefox till Chrome. Under Linux måste du aktivera Flash för varje enskild webbplats och det är en gammal version. ... För att Mozilla inte vill implementera Pepper. Adobe har slutat komma med nya versioner av Flash för Linux Firefox/Iceweasel. Och så har det varit länge nu. Samtidigt som Mozilla vägrar att tillåta dig godkänna säkerhetshålen i gamla pluginnen, eller hittar ett annan lösning som inte driver användare som mig till vansinne.

Den här gången hittade jag dock denna artikel, och därefter en lösning som faktiskt fungerar. Med Pipelight kan jag köra windows-plugins i linux-webbläsare, via wine. Och det funkar. Till och med med ljud. 🙂 Så nu har jag gått från flash 11 till Flash 19 och behöver inte ens godkänna på varje sida.

Behöver såklart kompletteras med Adblock med mera, men nu slipper jag kanske bli arg över det här iallafall.

Mozilla verkar vilja tortera sina användare för att tvinga webbutvecklare att använda HTML5. Jag vill inte vara ett offer i detta maktspel även om jag föredrar öppna webbstandarder. Speciellt inte då det spär på argumenten att hålla sig borta från GNU/Linux och Firefox. Varför ska det moraliskt rätta vara förenat med mental tortyr?!

Jag menar... "Vanligt folk" kommer att använda Chrome utan att ens reflektera över varför. Och "mindre krångel" är antagligen en bidragande orsak.

Efter ytterligare skit från Firefox läser jag om deras väldigt strikta säkerhetspolicy, som gör att du vägras tillträde till webbplatser som inte har helt säker kryptering... som att jag inte får välja när det är viktigare att se webbplatsen även med säkerhetshål. En person kommenterar:

this is GODDAMN COMPLICATED! Firefox is less usable every day, it is like if they were trying hard to force everyone into Chrome.

[[https://www.facebook.com/aigan/posts/10153194269707393]]

Written by Jonas Liljegren
Exploring unconventional methods in technology development to shape a better future.
π