Brusreducerande hörlurar

· 4 min read
Brusreducerande hörlurar

Äntligen aktivt brusreducerande hörlurar. Nu kan jag promenera och lyssna på mina podcast även när en bil kör förbi i närheten!

Har planerat köpet i många månader och till och med år. Vill inte ha trådar för det fastnar så lätt. Vill inte heller ha stora kåpor för de går inte att stoppa ned i vanlig ficka. Vill inte heller ha "buds" för de trillar ut så lätt. Det Den modell som sitter i örat och sedan har en ring runt örat så de sitter stadigt kvar är de jag skulle föredra. Dock så avskärmar de inte ljud så effektivt. Dessutom så är den aktiva brusreduceringen något som både tar utrymme och batteri. Dessutom har alla trådlösa hörlurar problem med att behålla uppkoppling till telefonen. De har även problem med ljudkvaliteten. Så in-ear brusreducerande hörlurar kommer oftast med en krage för att rymma elektroniken för brusreducering, eller så har de sladd till en separat låda som sen i sin tur kan kopplas till telefonen. Och alla dessa varianter är under aktiv utveckling. Och ingen variant är bra på allt det jag vill ha. Dessutom ska de vara hållbara också och prisvärda i förhållande till livslängden. Och batteritiden är alltid problem med de trådlösa. Dessutom vill jag ha något som jag kan ha ute i snö och regn och som jag kan jogga med och ha på gymmet eller andra aktiviteter där jag flänger runt.

Så efter att ha kontemplerat över detta i något år och väntat lite på den tekniska utvecklingen började jag omvärdera böket med att ha kåpor som inte får plats i fickan. Fördelen är att de avskärmar ljud naturligt och dessutom är stora nog för att rymma mer batteri och elektronik för aktiv brusreducering, och har även bättre utrymme för knappar för att kontrollera hörlurarna.

Och efter att ha sett huvudpersonen i Atypical med ANC over-ear hörlurar, och även fler i min närhet, så tänkte jag att jag nog skulle klara av det.

Och det visade sig att de gick ganska bra ihop med både glasögon och mössa.Och over-ear var tillräckligt för att stänga ute ljud bara det och var mycket bättre än mina in-ear jag använt hittills.

Och knapparna var tillräckligt enkla för att kunna reglera volym, start/stopp och även växla mellan olika grader av ANC, även med mössa och fingervantar på. Så helt klart en fördel att kunna hantera dem, och KÄNNA knapparna, även handskarna på.Och mitt mål var att kunna höra vad folk säger i mina podcasts/ljudböcker, även när jag spelar upp dem i dubbla hastigheten. ANC tar effektivt bort konstanta toner så som fläktar eller kontanta motorljud. Men mycket annat går igenom. Dock kan jag konstatera att jag nu kan gå längs med eller ens i närheten av vägar och höra vad de säger. Och det skulle nog räckt med enbart over-ear och inte ANC. Men ANC tar även bort ljuder från min egen rörelse och hörlurarnas rörelse mot huvudet när jag går. Och de tar bort mycket av bruset. Så det är mycket skönare och blir lättare att höra även om jag fortfarande hör bakgrundsljud.

Jag gjorde en test nyss att gå till en restaurang och äta brunch och sen tillbaka i regnet. Och mestadels var mellanläget det bästa. Och det var oväntat skönt att slippa oljud från fläktar och kylsystem på restaurangen och mycket av samtalen blev också mindre störande. Och i närhet av tyngre trafik fungerar det bra med max ANC. Oljudet från bilarna hörs som högfrekvent ljud. Dvs jag hör nog ljudet från bildäcken men inte så mycket från motorerna. De lägre frekvenserna filtrerades bort ganska bra.

Jag var osäker på om det skulle finnas någon modell som skulle fungera tillräckligt bra för att jag faktiskt ska kunna lyssna på podcasts på spårvagnar på väg till jobbet. Vi får se hur det blir med det i morgon. Men av min promenad att döma så verkar det lovande.

Valet var mellan Sony 1000xm3 och Bose QC35ii. Och jag tror jag gjorde rätt val för mina egna behov. Dvs den som är bekvämare att ha på sig och har fysiska knappar och tillräckligt bra ANC. QC35ii. Hoppas den får ett långt liv nu.

Hopfällda gick de faktiskt ned i min jackficka ändå!


Wow! Det fungerar! Jag kan åka spårvagn! 😌 Det var faktiskt lugnt på spårvagnen, men jag kunde ändå höra min omgivning.

Fjärde dagen med hörlurarna nu och har fortfarande inte behövt plugga in den för laddning.

Nu har det gått över en vecka och jag har fortfarande inte pluggat in lurarna för laddning. De ligger på 10% nu. Och då har jag använt dem till och från jobbet, och i stort sett varje gång jag gått ut, på lunch eller för daglig promenad. Väl godkänt batteri.


Så kuporna har ungefär effekten av snäckor vid stranden. Du kan höra havet i dem. Det är bruset från ditt egna blodomlopp tror jag. Och det ljudet tystnar med ANC på mellannivån.

Men förutom det så låter det bomp bomp bomp vid varje steg som tags när jag är ute och går. Det är lite störande men inte tillräckligt för att dränka det jag lyssnar på. Fantastiskt att kunna lyssna på prat och höra vad som sägs.

Jag upplever att jag hör det mesta i min omgivning även med brusreduceringen, men på en mycket mer behaglig nivå. Dock kan det vara svårt att höra när folk pratar med mig.

QC35ii verkar inte ha talkthrough eller aware mode. Dvs du kan stänga av ANC men det finns inte en funktion för att använda yttre mikrofonerna för att höra vad folk säger tydligt utan att ta av lurarna.

[[https://www.facebook.com/aigan/posts/10156644392677393]]

Written by Jonas Liljegren
Building modern web components on reactive state semantic graphs. Passionate about exploring unconventional methods in technology development to shape a better future.
π