The Witcher on Netflix


1 min read
The Witcher on Netflix

Det bästa på Netflix på flera år!

Spoilers!

Serien baserar sig på böckerna som utspelar sig före spelen, så detta är också en prequel till spelen där du får möta många av karaktärerna och världen och allt det som byggt upp bakgrunden till det som spelen senare bygger vidare på.

Witcher-böckerna kommer från Polen. De är baserad på slavisk mytologi och folksägner. Det ger en djup grund för allt som dyker upp i historierna. Den utspelar sig också i en värld tyngd av krig och fattigdom, med främlingsfientlighet och förtryck överallt. Du har moraliska dilemman överallt. Inga enkla svar på vad som är rätt eller fel. Och folk är ofta drivna till desperata tilltag för överlevnad, lust eller begär.

Serien följer till en början tre karaktärer som även är väl bekanta för de som spelat spelen. Geralt är en Witcher, som är en monsterdräpare skapad genom en brutal process som muterat honom. Yennefer är en mobbad tjej som uppvisat magisk talang och blir tvingad in i en skola för häxor (liknande Hogwarts). Cirilla är en prinsessa som ensam flyr från kriget när hennes hem blev erövrat, och som tycks vara förutbestämd för något stort, med någon slags magisk kraft. Följeslagare till Geralt är även Jaskier (Dandelion) som är en bard. Många andra karaktärer, platser och händelser är bekanta från spelen.

Jag vet inte om jag kan förklara hur bra både serien och spelet är. Jag såg första säsongen. Blev emotionellt berörd och engagerad och vill se serien en gång till nu och även fortsätta min andra genomspelning av Witcher 3.


Rhonda Patrick
Previous article

Rhonda Patrick

Angående intervju med David Sinclair. Rhonda Patrick är intressant att lyssna på för hon förenklar inte lika mycket. Går in mer på detaljer och refererar

SIBO-kur
Next article

SIBO-kur

Enligt tradition passar jag på att fasta efter fettisdagen. Men den här gången har jag istället satt igång med min SIBO-kur. Testresultaten visade tydligt på


Related Articles

Surviving the Burning Shores
5 min read
Rite of Passage and Hero's Journey
2 min read
Systemic story game development 2021
4 min read
Horizon Zero Dawn
9 min read
Tomb Raider
3 min read
Faerûn north-west map
3 min read

GO TOP

π