Chilling Adventures of Sabrina

· 1 min read
Chilling Adventures of Sabrina

Tyckte det började bra med ganska nyanserad och intressant skildring av satanism. Men i andra avsnittet så blev det plötsligt bara tramsig nidbild av anti-kristen djävulsdyrkan. Besviken. Kunde varit så mycket intressantare om de inte skulle göra det så svartvitt. Och varför skulle någon på allvar vilja kalla sin domstol Dishonored som om det vore något bra?! Det är skillnad på djävulsdyrkan och olika sorters satanism och inget av det har med wicca att göra.

Jag tycker att magin är ganska realistiskt skildrad. Sättet de gör det på och vad de gör är ganska realistiskt även om effekterna som vanligt är överdrivna.

Sen så är satanic black lodge witch coven för mig ganska tydligt en parallell till det patriarkala samhället och katolicismen i allmänhet. Så det är ju egentligen en parallell till samhället i allmänhet.

Och så är det kul att de "lånade" baphomet-statyn. Fast de tog en version som specifikt kopierade en existerande staty från en satanistkyrka, som faktiskt stämde serien för copyright-intrång.

Jag tycker Sabrina i serien är cool och oerhört söt så det har varit ett nöje att spendera tid med henne.

Jag gillar att boven i serien (Lilith) inte är en typisk skurk som misslyckas gång på gång. Hon är ganska klipsk och kompetent och det gör serien bättre.

Och jag tycker serien faktiskt blivit bättre och bättre även om piloten (de två första avsnitten) ändå kanske var bäst.

Serien baserar sig på en mörkare version av serien, fast det är samma karaktär som gamla sabrina-serien också baserades på. Båda från Archie comics.

[[https://www.facebook.com/aigan/posts/10156658323087393]]

Written by Jonas Liljegren
Exploring unconventional methods in technology development to shape a better future.
π